Tanulástechnika tanfolyam távoktatásban

A COVID vírus miatti távoktatás bevezetésével nehéz időszak kezdődött szülők, diákok és tanárok számára egyaránt. Nagyon fontos, hogy a gyerekek a kialakult helyzetet ne extra szünetként éljék meg, hiszen most még nagyobb önfegyelemre, és felelősségérzetre van szükség a részükről. Az oktatás minden téren folytatódik és a számonkérések sem maradnak abba, tehát mindenkinek muszáj időt-energiát fektetnie a tanulásba, hogy az új viszonyok között is teljesíteni tudjon.
Ehhez talán a legfontosabb egy szoros napirend kialakítása és a hatékony önálló tanulás, amit az otthoni körülmények között is tartani kell, hogy ne halmozódjanak fel a feladatok, mert ez nagyon hamar olyan mértéket tud ölteni, ami már leküzdhetetlenné válhat.

A jelenlegi iskolai rendszer nehézségei

Sok diákkal vagyunk kapcsolatban, így számos iskola kialakult távoktatási szokásairól vannak információink. A paletta már inkább tiri-tarka, mint sokszínű, de összességében elmondható, hogy csak kis százalékban kapnak a diákok olyan jellegű tanári segítséget (magyarázatot, támogatást), mint a személyes tanítás során. Leginkább segédanyagok és feladatok kiosztása, majd a megoldott feladatok visszaküldése folyik, mely a tananyag önálló feldolgozására épül, így a hatékony tanulási folyamat kulcsfontosságú.

10 éve folyamatosan indított tanulástechnika tanfolyamunkat most online távoktatás formájában is elérhetővé tesszük.

Mit kínál a tanulástecnika tanfolyamunk?

Kislétszámú, interaktív videokonferencia formájában végigvesszük a teljes tanulási folyamatot a tanulás megfelelő körülményeitől kezdve, a tanulás helyes megtervezésén, a szövegfeldolgozás és hatékony memorizálás folyamatán át a sikeres felidézésig. Mindemellett figyelem- és problémamegoldást fejlesztő feladatok, valamint az egyéni tanulási stílusok feltérképezését szolgáló kérdéssorok segítségével szerzünk információt a gyerekek tanuláshoz kapcsolódó területeiről.

A gyerekek tehát a tanult módszerek alkalmazásával lerövidíthetik a tanulásra fordított időt, könnyebben memorizálhatják a tananyagot, melyet hosszabb távon meg is tudnak tartani, valamint a tanultakat biztosabban fel tudják idézni, ráadásul mindezt szülői segítség nélkül!

A tanfolyam részletei

A tanfolyam időtartama: 6 x 2 óra (heti 1 dupla óra 6 héten át)

Korosztály: általános iskola felső tagozat és középiskola

A következő tanfolyam kezdete: 2020. április 21. (kedd) (min 6 fő jelentkezése esetén indul)

A tanfolyam díja: 30 000Ft

Jelentkezz!

a következő adatok megadásával:

  • gyermek neve, évfolyama, *e-mail címe (*az online videokapcsolathoz szükséges)
  • szülő neve, telefonszáma, e-mail címe, számlázási címe

A fizetéshez, valamint az online kapcsolat kialakításához szükséges információkat a jelentkezést visszaigazoló e-mailben küldjük.

 

A “Minek puska?” tanulástechnika tanfolyamról bővebben az alábbi linken olvashat.