Digitális tanulás tanfolyam

Átmenetileg nem indul. Friss információkért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

Az elmúlt 2-3 évben azt tapasztaljuk, hogy a tabletek és telefonok tömeges elterjedésével a gyerekek tanulási motivációja rettenetesen lecsökkent, és szinte mindig valamilyen “kütyüvel” a kézben töltenék az idejüket, ha tehetnék. Többségében a szülők inkább tiltják, mintsem hogy még tanuláshoz is engedjék a táblagépek és okostelefonok használatát, hiszen úgy érzik, hogy így is túlzottan beszippantja őket a virtuális világ.

A gyakorlati példák azonban mást mutatnak!

Azokban az esetekben, ahol az iskolai feladatokat rendszeresen okoseszközök használatával kellett megoldaniuk, egyrészt sokkal szívesebben végezték azokat (vagyis a motivációjuk nőtt), másrészt a szórakozásból eltöltött idő az okoseszközökön kimutathatóan csökkent. A motiváció-növelő hatást saját tapasztalatunk is igazolja a kislányunk által, hiszen a tabletre feladott szorgalmi házikat jókedvvel, akár vasárnap este lefekvés előtt is szívesen csinálta (sőt ő kérte), míg a napköziből hátramaradt két kis rövid matekpélda miatt akár 1-2 órás, sírásos veszekedések is kerekedtek.

Eleinte valóban ott lehet a kísértés, az elcsábulás lehetősége, mivel ezen eszközök használatával kapcsolatban még nem alakultak ki olyan viselkedési normák, amik természetes módon szabályoznák az okoseszközökkel eltöltött időt. Ez érthető is, hiszen többnyire kedvtelésből, a minél sokszínűbb szórakoztatás céljából terjedtek el a lakosság körében.

Ezek az eszközök azonban igen sokfajta módon segíthetik a gyerekek tanulását. A keresők tudatos használatával, összefüggések és fontos adatok látványos megjelenítésével, kapcsolódó képi-, hang-, vagy videóanyagokkal számukra sokkal “emészthetőbbé”, így könnyebben memorizálhatóvá válhat a mindennapi tananyag, melyre visszaemlékezni is lényegesen egyszerűbb. Megfelelő tervezés és időbeosztás mellett, a táblagépek nyújtotta lehetőségekkel kényelmesebbé, hatékonyabbá válhat a tanulás, a tudás pedig könnyebben felidézhetővé és maradandóbbá.

Több volt diákunk szüleivel is beszélgetve úgy döntöttünk, hogy a már megszokott tanulásmódszertani tanfolyamunk mellett indítunk egy újfajta tanfolyamot is, melyben megmutatjuk, hogy hogyan lehet ezeket az elektronikus eszközöket “ellenségből” a “tanulást támogató segédeszközzé” fordítani. A szintén 16 hetes tanfolyamon nem csak projektorral mutatjuk be a különböző tanulnivalók digitális segítését, hanem mindenki tableten (esetenként számítógépen) végzi az órák anyagát, saját élményként elsajátítva a különböző programok és applikációk használatát. Az alkalmak célja tehát, hogy megtanulják a tanulnivalóikat applikációk segítségével elektronikus eszközökön feldolgozni, így csökkentve az ellenállásukat a tanulással szemben, és persze kiaknázva ezen technikai megoldások sokrétű segítő hatását.

A kompatibilitási problémák elkerülése érdekében az eszközöket mi biztosítjuk, így gyakorlatilag nincs felszerelés, ami otthon maradhatna 🙂

A tanfolyam időtartama: 16 alkalom (16 x 60 perc)
A tanfolyam ára: 48 000 Ft

Kedvezményes díjaink

  • Testvér kedvezmény: Ugyanazon félévben jelentkező testvérek esetén az egyik jelentkező díjából 50% kedvezményt biztosítunk (bővebben)
  • Csoportos kedvezmény: min. 3 fős “csoport” (osztálytársak, barátok) ugyanazon tanfolyamra történő jelentkezése esetén a csoport minden tagjának díjából 20% kedvezményt biztosítunk (bővebben)

Jelentkezni lehet:

 

Következő digitális tanfolyamaink:

Átmenetileg nem indul. Friss információkért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

 

Jelentkezni weboldalunk Kapcsolat menüpontja alatt, vagy az info@minekpuska.hu e-mail címen lehetséges.

További információkkal a +36 30 678 1886-as telefonszámon állunk rendelkezésre.

 

Címkék: , , , , , , , ,