Éva

Véletlenül, egy beszélgetés során hallottam a tanfolyamról. Azonnal ugrottam a lehetőségre és másnap jelentkeztem a tanfolyam vezetőjénél, aki rendkívül rugalmasan, segítőkészen állt hozzánk. Feltétlenül szükségesnek éreztem, hogy gyermekünk részt vegyen egy tanulástechnikai tréningen. Fiunk most végezte el a 8. osztályt, 7 és fél éven keresztül mellette kellett állnunk a napi tanulások során. Felügyelnünk kellett a figyelmét, a hatékonyságát, amivel nem voltunk elégedettek, annak ellenére sem, hogy nem volt rossz tanuló. Éreztük, hogy sokáig ez így nem mehet! Rengeteg energiánkat emésztette fel.

8. osztály második félévében végezte el a tréninget, mely során egyre kevesebbszer fordult hozzánk segítségért, nem igényelte már annyiszor a jelenlétünket. Egyre inkább elkezdtünk bízni a tanulásában. Az év végi eredményén nem látszott rontás, sőt javulást vettünk észre, főleg a tanulandó tantárgyak esetén (történelem, biológia) és mindezt görcsölések, kiborulások nélkül. A gyermekem és a mi részünkről ez egy nagyon fontos lépés volt, leküzdöttünk rossz tanulási szokásokat, jobban figyeltünk a körülményekre. Óriási sikernek érezzük az önállósodási folyamatot. Dávid tudja már, hogy melyik technikát használja, milyen segítséghez nyúljon, mire kell figyelnie.

Mindenki számára nagyon ajánlom a tréninget, a mindennapi életet könnyíti meg, mind a jó tanuló, mind pedig a tanulási nehézségekkel küzdők számára is.

Köszönettel tartozom Petrának és Robinak egyaránt.

Címkék: , , , , , , , , ,