László

Két nagy gyermek után a harmadik érkezése valóban jutalomjáték volt. Ilyenkor az ember hajlamos azt gondolni, hogy a nevelési dolgokat (is) a kisujjából kirázza. Legkisebb fiunk is szorgalmas, jó képességű, de élve a lehetőséggel, mi is beírattuk a tanulási tréningre. Az első foglalkozások nemigen kötötték le, “ezekkel a dolgokkal már tisztában vagyok”, így mondta. Ahogy múltak a hetek, úgy vált számára érdekessé és hasznossá a tréning. Biológia-kémia tagozatra jár középiskolában, sok-sok tanulnivalóval. Időben talán nem tanul többet, de az elsajátított technikákat élvezi és használja.

Amikor a véleményét kérdeztem a tréningről, a maga tömör stílusában csak ennyit mondott: minél fiatalabban kezdi el valaki a tréninget, annál hasznosabb lehet számára. Ő 17 évesen kezdte, sok mindent ismert már előtte, de a tréning segített számára rendszerben látni a tanulással összefüggő dolgokat.

Köszönjük Robinak és Petrának, akik hatékony trénerek és “gyerekanyag-kezelők”, ajánljuk minden szülőnek, aki úgy érzi, hogy szükség van tanulástechnikai segítségre gyermekének a nagybetűs életre való felkészülés során.

Címkék: , , , , ,