Török Csaba

Fiam, Levente kitűnő tanuló volt egy vidéki általános iskolában. Tette mindezt napi húsz perc tanulással. Órán odafigyelt, otthon csak a házit kellett megírnia.
Később felvételt nyert a pécsi Janus Pannonius gimnázium hatosztályos képzésére. Itt szembesültünk a két iskola közti követelménykülönbséggel. Az órai odafigyelés már nem volt elég és olyan léptékben haladtak az anyaggal, hogy nem mindig tudta követni. Naponta kikérdeztem a másnapi leckét, de így is látványosan zuhant az átlaga.
Ekkor találkoztunk a „Minek puska?” hirdetésével egy orvosi rendelőben. Megnéztük, szimpatikusnak találtuk fiunkkal egyetemben. Levi megtanulta hogy kell koncentráltan a tanulásra figyelni, megtanult jegyzetelni és összefogottan feldolgozni az órán hallottakat, beosztani az idejét, optimális tanulási környezetet kialakítani. Visszanyerte megtépázott önbizalmát és ma már újra napi 25-30 perc tanulással a legjobbak között van.
Petra és Robi két kitűnő szakember, akiknek sokat köszönhetünk és maximálisan elnyerték a gyerekek bizalmát.
És még valami: sokan gondolják, hogy ide csak a lassabban tanuló, gyengébb képességű gyerekeket érdemes beíratni, hisz mit szólnak az ismerősök ha megtudják hova jár a gyerek. Nos, ez messze nem így van. Nagyon jó hangulatban, egyénre szabottan teltek a foglalkozások, ami alatt nem mellesleg mai napig tartó barátságok születtek.
Ha bárkinek kétsége van a tanfolyam hasznosságát illetően, én gyakorló szülőként csak ajánlani tudom minden fenntartás nélkül.

Török Csaba és fiam Levente

Címkék: , , , , , , , , , , ,