Rólunk

Egyre többet tapasztalhatjuk, hogy a mai gyerekeknek már az általános iskolában olyan tananyagokat kell elsajátítaniuk, amikre szüleik idejében később, esetleg csak gimnáziumban került sor. Az évfolyamszám emelkedésével egyre magasabbak a követelmények, ugyanakkor a tanulásra szánt idő limitált marad, melyet az egyéb iskolai elfoglaltságok, szakkörök, sportfoglalkozások tovább csökkentenek. A diákoknak így rövidebb idő alatt kell minél többet hatékonyan megtanulniuk, ami nagy kihívás elé állíthatja még a jól tanuló gyermekeket is, nemhogy azokat, akik nehezebben, vagy nem jó stratégiával tanulnak.

A tanulási nehézségek hátterében leggyakrabban a nem megfelelő időbeosztás, a figyelemzavar, a szövegértés és a lényegkiemelés bizonytalansága, valamint a teljesítményszorongás áll.

Tanulástechnika tanfolyamunk célja a tanulásra szánt idő minél hatékonyabb kihasználásának megtanítása. Feladatul tűztük ki, hogy a gyerekeket megismertetjük a sikeres eredményekhez hozzásegítő lényegkiemelési technikákkal, jegyzetelési módokkal. Mindezek mellett játékos feladatok segítségével fejlesztjük a figyelmet, a szövegértést, a rövid és a hosszú távú memóriát, a logikát, a problémamegoldást, azaz azokat a kognitív képességeket, amelyek nélkülözhetetlenek a sikeres és eredményes iskolai teljesítményekhez.

Manapság, ahogy az élet minden területén, úgy a tanulással kapcsolatban is napi szinten hallhatunk különböző csodamódszerekről, kihagyhatatlan lehetőségekről és lassan a vegyesbolt polcain is kaphatóak lesznek az ilyen témájú könyvek. Tanfolyamunk nem ezen “divatirányzatok szüleménye”, hanem a területen szerzett pszichológiai és pedagógiai szaktudáson, valamint személyes tapasztalatainkon alapszik. Segítünk elsajátítani a tanulási folyamat azon általános stratégiáit, melyekre a sűrű tanterv mellett nem marad kellő idő, pedig elengedhetetlenek a maradandó tudás megszerzéséhez. A tanulók egy része az évek során tetemes energiák árán kialakítja a maga hatékony módszereit, mások pedig talán soha nem képesek hosszabb idő után felidézni a megtanultakat, csupán a következő órán való megfelelés a céljuk. A “minek puska?” tanulástechnika tanfolyam minden diák számára hasznos lehet. Lesz aki a segítségével időt, energiát spórol régi szokásaihoz képest, mások pedig a számukra legmegfelelőbb módszerek megtalálása után maradandóbb, rendezettebb tudásra tehetnek szert.

További információk:

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,